Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 3 de març del 2011

THIS SIDE UP

La cirereta del pastís d'aquesta estada valenciana ha estat poder fer un taller amb la María Jerez i la Cuqui Jerez... Un taller que elles van idear per a realitzar una trobada entre tres coreógrafes i 20 alumnes de la Escuela de Arquitectura de Alcalá de Henares, investigant i experimentant l'espai a través de la creació coreogràfica.
Fins ara This Side Up ha estat revisat i versionat 3 cops: 2 a Madrid i 1 a Brussel·les. Després de fer-ho al VEO, se n'anaven cap a Londres. Em sento afortunat d'haver pogut participar d'aquest treball que la Maria està duent a terme junt amb la Cuqui, perquè en cada lloc es converteix en un site específic ja que cal adaptar el procés de treball a l'espai real amb el que es troben en cada lloc; en el nostre cas, vam començar treballant a la Sala Matilde Salvador de la universitat de València, després vam pensar de fer-ho en una plaça... però vam acabar en una sala del Jardí Botànic.
Com diu la Maria:
"Vamos a poner en práctica el pensamiento que se puede generar alrededor de la idea de que detrás de cada objeto existe una coreografía invisible. Con este trabajo se hace visible esa coreografía, no sólo a la hora de la construcción de dicho objeto sino también a la hora de relacionarnos con él. En este caso concreto nos centramos en el edificio del teatro como objeto y evidenciamos la construcción del mismo y el comportamiento dentro de él. Normalmente la coreografía o movimiento que se crea en función de la arquitectura de un edificio la asumimos como convención y ya no somos capaces de verla, en This Side Up esta convención se convierte en (re)presentación."

De tot el treball, que fora molt llarg d'explicar aquí, em quedo amb els següents conceptes:
1- El treball en equip sempre evoluciona.
2- Sempre trobem un interior i un exterior habitable, en aquest cas un exterior dins d'un interior, pel qual viatja constantment el públic.
3- Investigar en la relació entre forma i funcionalitat.
4- El teatre dins del teatre, arquitectònicament parlant
5- Saludar quan s'ha acabat l'"OBRA".



1 comentari: